/    /  Utbud för skolan

Utbud för skolan

Vi erbjuder visningar och program från förskoleklass upp till gymnasiet samt vuxenskolan. Vi skräddarsyr visningen och anpassar den efter eleverna och skolans kursplaner. Alla våra visningar och program kan anpassas för särskolan. Har ni inte möjlighet att besöka oss på plats? Kontakta oss så syr vi ihop ett digitalt program till er!

Skolprogram vårterminen 2024

Klicka på bilden för att öppna skolprogram årskurs f-3
Klicka på bilden för att öppna skolprogram årskurs 4-6
Klicka på bilden för att öppna skolprogram årskurs 7-9
Klicka på bilden för att öppna skolprogram för gymnasiet

Klicka på bilderna ovan för att komma till skolprogrammen.

Regionalt mobilitetsstöd

Under våren 2024 har skolor i Hallands län, utanför Varbergs kommun, möjlighet boka programmet ”Familjen som försvann” utan kostnad, med hjälp av det regionala mobilitetsstödet. Programmet erbjuds från årskurs 4. Mobilitetsstödet bekostar bussresan till och från museet, samt visningsavgiften. Om ni vill veta mer om hur det fungerar, kontakta bokningen på tel. 0340–82830.

Arbeta tillsammans med oss

Skräddarsy ert besök

Vi skräddarsyr ert besök efter era önskemål. Kommer ni med flera klasser samtidigt, gör vi tillsammans upp en tidplan och ett rullande schema för museibesök och visningar. Är ni osäkra på vilka visningar som skulle passa era elever? Eller har ni egna förslag på ämnen ni skulle vilja att vi tog upp under en visning?  Välkomna att kontakta oss, så hjälper vi er!

 

Skapande skola

Vi tar fram ett program efter skolans behov inom ramen för Skapande skola. Kontakta oss så utvecklar vi idéerna tillsammans! Skapande skola ger utrymme för att integrera grundskolans årskurser F-9 med utgångspunkt i skolans kulturuppdrag. Museets samlingar, arkiv, bilder, föremål och utställningar är det vi utgår från. Vi skapar ett temapaket särskilt för er, där det kan ingå besök på Hallands kulturhistoriska museum eller Varbergs fästning, på skolan, eller en resa ut i kulturlandskapet!

Skapande skola 1600x900

Skapande skola-projekt tillsammans med Mariedalsskolan med besök vid bland annat Getakärr kyrkoruin i Varberg. Här fick eleverna blanda örter för att läka sår.

Kultur för gymnasieskolan

Samarbetet mellan Hallands konstmuseum, Hallands Kulturhistoriska Museum, Riksteatern Halland och Teater Halland erbjuder ett brett och intressant urval av kulturprogram särskilt för gymnasiet och även skräddarsydda kulturprogram om så önskas. I filmen Det förlängda klassrummet får du ett smakprov på hur du kan använda dig av kultur i undervisningen. Läs mer här.