/    /  Utbud för skolan

Utbud för skolan

Vi erbjuder visningar och program från 3 år i förskolan upp till gymnasiet samt vuxenskolan. Vi skräddarsyr visningen och anpassar den efter eleverna och skolans kursplaner. Alla våra visningar och program kan anpassas för särskolan. Har ni inte möjlighet att besöka oss på plats? Kontakta oss så syr vi ihop ett digitalt program till er!

Skolprogram höstterminen 2022

Program för vårterminen 2023 publiceras i december.

Klicka på bilden för att öppna skolprogram årskurs f-3 (pdf)
Klicka på bilden för att öppna skolprogram årskurs 4-6 (pdf)
Klicka på bilden för att öppna skolprogram årskurs 7-9 (pdf)
Klicka på bilden för att öppna skolprogram för gymnasiet (pdf)

Arbeta tillsammans med oss

 

Skräddarsy ert besök

Vi skräddarsyr ert besök efter era önskemål. Kommer ni med flera klasser samtidigt, gör vi tillsammans upp en tidplan och ett rullande schema för museibesök och visningar. Är ni osäkra på vilka visningar som skulle passa era elever? Eller har ni egna förslag på ämnen ni skulle vilja att vi tog upp under en visning?  Välkomna att kontakta oss, så hjälper vi er!

 

Skapande skola

Vi tar fram ett program efter skolans behov inom ramen för Skapande skola. Kontakta oss så utvecklar vi idéerna tillsammans! Skapande skola ger utrymme för att integrera grundskolans årskurser F-9 med utgångspunkt i skolans kulturuppdrag. Museets samlingar, arkiv, bilder, föremål och utställningar är det vi utgår från. Vi skapar ett temapaket särskilt för er, där det kan ingå besök på Hallands kulturhistoriska museum eller Varbergs fästning, på skolan, eller en resa ut i kulturlandskapet!

Skapande skola 1600x900

Skapande skola-projekt tillsammans med Mariedalsskolan med besök vid bland annat Getakärr kyrkoruin i Varberg. Här fick eleverna blanda örter för att läka sår.