Aktuella öppettider: tis-sön 10-16      Händer på museet    Köp biljett

/  SWEDISH ARTS & BUSINESS AWARDS 2022

SWEDISH ARTS & BUSINESS AWARDS 2022

Utomhusevenemanget Rys och mys är bland de nominerade till utmärkelsen Swedish Arts and Business Awards 2022 (SABA) som delas ut av föreningen Kultur & Näringsliv. Priset uppmärksammar goda samarbeten mellan kulturen och näringslivet. Vilken av de tre finalisterna som får utmärkelsen avgörs på SABA-galan i Borås 30 maj.

Rys och Mys är ett samarbete mellan Hallands kulturhistoriska museum, Varberg Energi AB och Näringslivs- och Destinationskontoret i Varbergs Kommun. Utomhusevenemanget syftar till att öka stadens, fästningens och museets attraktionskraft under årets mörkaste tid. Evenemanget genomförs med stöd av Sparbanksstiftelsen Varberg och Region Halland. Under höstlovet 2021 fylldes centrum och fästingen av ljus och ljud och besökarna kunde på vägen upp mot fästningens borggård följa en stämningsfull berättelse med olika nedslag i historien.

– Samarbetet inom Rys och mys har gett museet en tydligare plats i Varberg, säger länsmuseichef Cajsa Lagerqvist. Det är positivt att vi kan bidra med våra kunskaper om historieberättande till stadsutvecklingen och besöksnäringen i staden.

De andra nominerade är utställningen Norden Paris som visas på Nordiska museet och Stockholm School of Economics Art Initiative.