/    /  Haute papier – Bea Szenfeld & Stina Wirsén
maj 8 2021 - maj 8 2021

Haute papier – Bea Szenfeld & Stina Wirsén

Date
  • maj 8 2021 - maj 8 2021

Location
Haute Papier i Rikssalen på Hallands kulturhistoriska museum, Varbergs fästning. Utställningen är kurerad av Pompe Hedengren och visar Bea Szenfelds imponerande kreationer i papper och Stina Wirséns lustfyllda verk i akvarell och bläck. 

Uppbyggnad / färdigställande av utställningen.

HAUTE PAPIER – BEA SZENFELD & STINA WIRSÉN

8 maj – 26 september 2021

I museets modesatsning 2021 mötte vi de båda konstnärerna Bea Szenfeld och Stina Wirsén i en spektakulär utställning, med en scenografi som vidgade gränserna i museets rikssal.

Haute papier visade en catwalk med Bea Szenfelds handgjorda coutureplagg av papper och Stina Wirséns eleganta och expressiva bildvärld i teckningar och målningar. Tillsammans förenade de två konstnärernas verk i gränslandet mellan konst och mode. I Utställningen rymdes tredimensionella objekt, teckningar och målningar. Bea Szenfeld och Stina Wirsén visade också generöst upp sina kreativa processer, där deras skrivbord exponerade allt från skisser och utkast till nya verk.

Bea Szenfeld bearbetar papper och syr ihop sina kreationer bit för bit i en tidskrävande process där Stina Wirsén tecknar och skissar i ett snabbt tempo tills hon når perfektion och uttrycksfullhet. Gemensamt för dem båda är stramheten i färg och att allt formas av enskilda enkla element till ett komplext och storslaget resultat.

 

Utställningen var producerad av Hallands kulturhistoriska museum och Bea Szenfeld och Stina Wirsén med scenografi av curator Pompe Hedengren.