/  Det svarta guldet blir framtidens mat 
Det svarta guldet blir framtidens mat 

Det svarta guldet blir framtidens mat 

Tångodlare Cassandra Köbbel berättar om sitt arbete med att skörda tång för hand när havet är som kallast. Universitetslektor Carl-Johan Skogh bjuder in oss att tillverka eget tångsalt och dela tankar kring vatten, mat, smak, form och det hållbara. Väl hemma kan vi fortsätta utforska sältan i kombination med umami, vår femte grundsmak.

Cassandra Köbbel startade småskalig tångodling i Göteborgs norra skärgård 2020. Ett år senare var hon först med att sälja tång på Göteborgs fiskauktion. Cassandra är ingenjör och bedriver tångodlingen som ett miljöprojekt på sin fritid.
Carl-Johan Skogh är lektor i design vid HDK-Valand och driver kursen ÄTA – matkultur, materialitet och design. Carl-Johan sitter också i ledningsgruppen för SWEMARC, Nationellt center för marin vattenbruksforskning.