/    /  Inför ert skolbesök

Skolor är välkomna för bokade besök

Tisdag-fredag kl. 10-16 är museet öppet för bokade besök från skolor. Besöken skall alltid bokas i förväg.

 

När ni kommer till museet

Anmäl alltid er ankomst i receptionen på museet. Du som lärare ansvarar för din klass vid museibesöket. Håll ihop klassen och ta hänsyn till andra grupper som vistas samtidigt i utställningarna.

 

Att besöka museet på egen hand

Ta alltid kontakt med oss i förväg och anmäl er planerade ankomst.

 

Om ni bokat visning på museet eller fästningen

Tänk på att komma minst 15 minuter innan visningen börjar. Ni måste först anmäla er i museets reception och hänga av era väskor.

 

Tillgänglighet

För att komma till oss behöver ni ta er upp för en grusvägsbacke. Underlaget är något ojämnt, det förekommer även kullersten. Parkering för bussar är utanför fästningsområdet. Vid behov är det tillåtet att köra upp med bil eller minibuss. Tillgänglighetsanpassad parkering för fordon med tillstånd finns på borggården, intill museet. I museet finns hissar och lyftplan för rullstol. Har ni frågor om tillgängligheten under visningar och skolprogram, kontakta oss!

 

Bussparkering

Bussar kan släppa av och hämta elever vid tullhuset strax nedanför fästningen men det är inte tillåtet att parkera där. Parkering finns längs Östra hamnvägen.

 

Matsäck

Matsäck kan med fördel ätas ute på fästningen vid vackert väder. Om vädret är dåligt försöker vi alltid ordna en plats inomhus där ni kan äta.