/    /  TA DIG HIT

TA DIG HIT

KOLLEKTIVTRAFIK

Tåg

Under 2 och 3 juli går ersättningsbuss från Åkareplatsen i Göteborg mot Kungsbacka Station och därifrån går tåget till Varberg. Söderifrån går tåg från Köpenhamn via bland annat Laholm, Halmstad och Falkenberg. Från Borås går regelbundet tåg till Varberg via mellanstationer. Se Hallandstrafiken för aktuella tider och priser.

Buss

Du tar enkelt buss in till centrala Varberg. De flesta landsortsbussar stannar vid Varbergs Bussterminal. Se Hallandstrafiken för aktuella tider och priser.

Från järnvärgsstation och bussterminal är det ca 10 minuters promenad till fästningen.

PARKERING

Under helgen 2-3 juli pågår flera evenemang samtidigt omkring Varbergs fästning och det kan bli ont om parkeringsplatser för dig som väljer att köra bil. På kommunens hemsida finns mer information om parkeringsmöjligheter https://varberg.se/parkering

Parkeringskarta Varbergs kommun

TILLGÄNGLIGHET

Varbergs fästning byggdes en gång i tiden för att hålla människor borta. Idag anstränger vi oss för att åstadkomma det motsatta.

Vägen upp till borggården är en grusväg med en ganska brant backa. För rullstolar eller rollatorer finns hiss vid Fästningsterassen där det också finns en entré in till fästningen och medeltidsdagarna. Vid denna entré gäller endast förköpta biljetter. Vid tornerspelet finns särskilt utmärkta platser för dig som kommer med rullstol.

I museet finns hiss till samtliga utställningar. Har du frågor om tillgängligheten på fästningen kontakta receptionen på reception@museumhalland.se eller ring 0340-82831