/  Föredragsserie: Tid, plats och rum – konstnärliga utblickar
Föredragsserie: Tid, plats och rum – konstnärliga utblickar

21 september 2022 18:00 - 19:00

Detta föredrag hålls på Hallands kulturhistoriska museum, Kafé Längan, i Varberg

Konstnärskolonin Varbergsskolan  Åsa Axberg

Åsa Axberg är konstvetare och tidigare museilektor på Hallands kulturhistoriska museum. I juni gavs hennes bok om Varbergskolan ut. De tre konstnärerna Richard Bergh, Nils Kreuger och Karl Nordström bodde i Varberg under åren 1893-1896. Av Prins Eugen fick de namnet ”lécole de Varbère”, Varbergsskolan. I den rikt illustrerade boken får vi följa konstnärernas utveckling under en betydelsefull tid i svensk konsthistoria.

Om föredragsserien

Under året publicerar Hallands kulturhistoriska museum boken Konstnärskolonin Varbergsskolan och Hallands Konstmuseum boken Konst, kamratskap och doft av hav-Söndrum 1944-56. Konstnärers längtan till och skildring av specifika platser utgör därför temat för en gemensam föredragsserie under hösten 2022. I serien ingår fem föredrag med olika infallsvinklar under rubriken Tid, plats och rum – konstnärliga utblickar.

Biljett till föredrag ger också fri entré till museet. Den som inte har möjlighet att närvara fysiskt kan köpa biljett till digital sändning av föredragen.

Pris 100 kr (digital medverkan 50 kr)

Klicka här för att köpa biljett (Släpps i augusti)