/  Bockstensmannen ger möjlighet till forskning

Bockstensmannen är av stort vetenskapligt och kulturhistoriskt värde. Den medeltida dräkten är helt unik och tillsammans med skelettet ger det oss information om en människa från medeltiden.

Bockstensmannen har gett oss enastående möjligheter till forskning. Genom forskningen vet vi mer om hur livet var på medeltiden. Vi vet hur gammal denna man var, vilken samhällsgrupp han tillhörde och till och med hur han såg ut. Ny teknik möjliggör för nya frågeställningar och ny information för framtiden.

Bockstensmannen visas i en ny och större utställning där föremålen har helt nya montrar, som bättre visar och bevarar kulturarvet för framtiden. Bilder, filmer och ny formgivning, samt ljussättning lyfter historien. Bockstensmannens öde med sin unikt bevarade dräkt fortsätter att fascinera och engagera både vuxna och barn.